HIFK-målvakten Carljohan Eriksson skriver om livet som fotbollsspelare på och utanför planen.

Karriär,Liv

Studierna vs fotboll

5 maj , 2017, 14.25 Carljohan Eriksson

 

En studerande fotbollsmålvakt eller en studerande som spelar fotboll?

För mig är det ingen fråga. Jag spelar fotboll. Studera gör jag på ”fritiden”. Tycker jag inte att det är oförskämt och själviskt att jag tagit någon annans studieplats, då jag själv satsar mera på fotbollen? Nej, det gör jag inte. Det skulle vara oförskämt om jag inte gjort en enda kurs och bara behöll studieplatsen för ros skull (vilket jag tror att man inte kan göra). Jag har själv skrivit studentexamen och inträdesprovet och förtjänat en plats på samma sätt som alla andra.

Jag fick en möjlighet att jobba på min Plan B i ett tidigt skede och det vill jag ta nytta av. Jag är säker på att jag redan lärt mig många saker, som kommer att gynna mig i framtiden, var det sen i min fotbollskarriär eller livet efter bollen. Men varför blev det Hanken? Möjligheterna.

Möjligheten att kombinera studier och fotboll var kriterium nummer 1. Något som intresserar mig var nummer 2. Ekonomi och handel hör såpass kraftigt till våra vardagar att jag såg det som ett riktigt bra alternativ. Att få studera på svenska igen efter sex år var också ett rejält plus.

Studietiden har varit otroligt givande. Nya vänner, upplevelser och innehåll i livet. Dagarna hittade en naturlig rytm snabbt och det är något som jag lärt mig uppskatta högt efter militären. Oftast går jag till Unisport före föreläsningarna, tar en dusch och gör mig färdig för dagen. Sen är det dags för gamla, goda pluggandet och efter det blir det lagträningar. Längsta dagarna blir alltså ungefär 11 timmar  – Unisport 8.00, skola från 10.15 till 15.45, och träningar från 16.30 till 19.15. Naturligtvis kan det vara en håltimme här och där och alla dagar är ju inte likadana, men det har varit lätt att kombinera idrotten med studierna tack vare våra träningstider (en av dom positiva sidorna med att vi tränar senare än flesta ligalag).

Men bra har det gått och väldigt bra har jag trivts. Och nu kan man ju kalla sig själv en Hankeit när man äntligen fått sin halare efter #halargate!

Dessutom så har jag verkligen kombinerat mina två karriärer, då SHS tog guld i Wappubowl 2017! Första pokalen på länge och gott smakade det även om det var för skojs skull!

Wappubowl-champions 2017! Bild: SHS

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *